Softbalteam groeit in competitie

Drachten Zondag speelde het vrijwel nieuwe softbalteam tegen de dames van Blue Hawks en Devils (een combinatieteam van Zwolle en Meppel). De wedstrijd ging verloren met 9 – 23 maar coach Albert Brink keek tevreden terug op deze wedstrijd.

Startende pitcher Laura Wolthuis kreeg in de eerste inning een homerun tegen maar dit leverde de tegenstander slechts 2 punten op. In de gelijkmakende inning kon Drachten 1 keer scoren door honkslagen van Anneloes van Eijk en Laura Wolthuis.

De tweede inning was een dramatische inning voor Drachten, Blue Hawks en Devils scoorde 16x door 4 wijd en diverse honkslagen. Het pitchen werd overgenomen door nieuwkomer Sanne Posthuma en bij een stand van 1 - 18 konden de dames het veld uit om weer te gaan slaan, Jildou Smilda kon het tweede punt voor Drachten scoren.

In de 3e inning kreeg de pitcher van Blue Hawks en Devils het moeilijk en kon Drachten viermaal scoren door goed honklopen. In het vervolg van de wedstrijd scoorde Drachten nog driemaal mede door honkslagen van Hester Smit, Vlin Rietema en Krista Smit. Opvallend was nog de mooie vangbal van Jelly Hoek op het derde honk.

De dames groeien elke wedstrijd, er werd in deze wedstrijd elke inning gescoord en er worden mooie nullen gemaakt.

Volgende week spelen de dames om 12:00 thuis aan de Sportlaan tegen Northern Stars uit Leeuwarden.