Medailleregen voor turners GV Stânfries

Goredijk - De veertien turners van GV Stânfries hebben dit weekend in Harkema 23 medailles gewonnen.

Het was het afsluitende wedstrijdweekend gehouden voor turnen heren Noord.

Zaterdag werden de toestelkampioenschappen gehouden. Hiervoor hadden de jongens en heren via eerdere voorrondes in dit seizoen kunnen plaatsen. Daarbij moesten ze één van de hoogsten scores hebben behaald om hier aan deel te nemen.

De medailles bestonden uit acht keer goud, vijf keer zilver en tien keer brons.

Zondag werden de clubteam kampioenschappen gehouden waar ook weer alle veertien turners aan mee deden.

Bjorn Jonker, Mathijs Grijze samen met drie heren van SGC Stiens namen het op in het sterke deelnemersveld van niveau 8. De heren turnden een goede wedstrijd waarbij het plezier voorop stond. Ze werden zeer knap 5e.

Rody Muizelaar, Devano Conradi, Luuk Nijboer, Philip van der Hurk en Deon Rooks niveau 19 wisten met elkaar de 5e plaats te bereiken. Hierbij lagen de punten dicht bij elkaar.

Chris Bruinsma, Shane Conradi, Xander Voolstra en Jesse Grijze niveau 11 hebben een stabiele wedstrijd neergezet. Hierbij werden helaas een paar grote fouten gemaakt maar ook overwinningen op zichzelf. Ze werden knap 5e.

Mats Huitema en Jesse Dijkstra samen met twee jongens van Beetsterzwaag niveau 21. De jongens hadden enorm veel plezier in hun wedstrijd samen en dit resulteerde in een prachtige gouden medaille.

Yelmer vd Haak turnde samen met twee heren van SGC Stiens niveau 17. De heren turnden voor zichzelf een uitstekende wedstrijd maar konden niet opboxen tegen het hoge niveau. Ze eindigden als 8e.