Honkballers Diamonds nemen koppositie weer over uit Nijmegen

Drachten - Afgelopen zaterdag hebben de honkballers van Drachten Diamonds de kraker tegen de koploper Hazenkamp in Nijmegen met 4-9 gewonnen.

Coach Wilco Bleeker had Hazenkamp onlangs al in Emmen zien spelen, dus wist wat ze in huis hadden. De Drachtsters begonnen sterk aan slag, met honkslagen van Sander Pastoor, Mick Niekerk en Jasper Peeters, waardoor ze voor kwamen met 0-2. In de 3e inning werd het zelfs op 0-5 door hits van Joost Alberts, Niels Alberts, Gabor Matko en wederom Niekerk.

Aan slag wist pitcher Joost Alberts de Nijmegenaren samen met zijn veld goed in toom te houden. Drachten liep zelfs uit naar 0-8 door veldfouten van Hazenkamp en een hit van Benny Mintjes. Na een pitcherwissel bij de tegenstander lukte er bij Drachten aan slag niet veel meer. Vanaf de 6e inning wist Hazenkamp toch een paar maal te scoren op pitcher Rijkeboer, mede door enkele goed honkslagen van Hazenkamp. Toch wist Rijkeboer in de 9e de zege voor Drachten veilig te stellen.

Mede door dat Red Caps uit Leusden met oud Drachtenspeler Erik Leus wonnen van de nummer 3 Nieuwegein, gaan de Drachten Diamonds nu alleen aan kop in de 3e klasse landelijk.

Zondag 23 juni spelen de Drachten Diamonds thuis tegen de Bedrocks uit Emmen. De wedstrijd begint om 14:00 uur op de Sportlaan in Drachten.