Senna Hof van DZ&PC is schoolslagkampioen van Nederland

Drachten - Senna Hof uit Gorredijk is schoolslagkampioen van Nederland geworden tijdens de Nederlands Junioren- en jeugdkampioenschappen in Eindhoven.

Op zowel de 100 als 200 meter schoolslag wist de twaalf jarige zwemmer van DZ&PC het goud te pakken. Beide races waren perfect opgebouwd, waarbij in de laatste meters de winst werd gepakt. Naast de schoolslag kwam Senna nog negen keer in actie, waarbij hij zilver haalde op de 400 meter wisselslag, de 200 meter wisselslag en brons op de 400 meter vrije slag.

Uitvoering volgens raceplan

„Beide gouden races waren wel enorm spannend. Voor de race maak je afspraken over de verdeling en in dit geval spraken we af om het laatste deel van de race het verschil te maken,” aldus coach Rinze Smit. „Maar dat maakt wel dat je staat te billenknijpen op het moment dat het ook moet gebeuren. Maar het lukte! Op de 200 school deed hij het met een ruime voorsprong. Hij lag tweede tot op 160 meter, maar in de laatste baan sloeg hij toe. Het gat naar nummer twee werd daarbij 2 seconden. Op de 100 school maakten ze het heel spannend. Senna ging ook hier in de laatste 40 meter, maar het verschil was nu slechts negen honderdste!”

Senna was uiteraard heel blij. „In december, bij het NJJK korte baan, lukte het niet om goud te halen en moest ik genoegen nemen met twee keer zilver op de schoolslag. Het is echt super dat het nu wel lukt om op beide afstanden goud te halen,” aldus de DZ&PC zwemmer. Alle 11x die de zwemmer aantrad, wist hij overigens zijn persoonlijk record te verbreken.

Niet alleen

Overigens was Senna niet de enige zwemmer van DZ&PC die in actie kwam op het NJJK. In de leeftijdsklasse junioren 4 (geboren 2002) kwam op vrijdag Tiemen Jonkman uit Bakkeveen in actie op de 50 meter schoolslag. Hij wordt daar elfde in een tijd van 32.85. Een pr van 32 honderdsten.

En in de leeftijdsklasse junioren 3 (geboren 2003) mocht Sander Heinsius uit Heerenveen aantreden op de 200 en 100 school. Op beide afstanden zwom hij een persoonlijk record van ruim een seconde. Hij wordt respectievelijk 17e en 14e.