Verslag preselectie WIK-FTC toetstelfinale en teamwedstrijd

OPEINDE – Zowel zaterdag als zondag werd door de jongens van de preselectie van WIK-FTC naar Harkema afgereisd.

Zaterdag waren de toestelfinales en op zondag de teamwedstrijden. De selectie voor de toestelfinale vond plaats in maart dit jaar, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen.

Dion Luinge uit Opeinde had zich voor vier toestellen geselecteerd, namelijk brug, voltige, sprong en vloer. Hij turnde erg sterk en ging met drie gouden plakken en een zilveren naar huis. De zilveren werd verdiend op de vloer.

Zondag kwamen de jongens van de preselectie weer naar Harkema en hadden twee teams in niveau 19 samengesteld voor de teamwedstrijd. De drie beste scores van de vier ingezette gymnasten telden voor het klassement. Omdat de teams uit drie gymnasten bestond, telde dus elke oefening op een toestel mee. Alle zes toestellen werden beoefend, dus ringen, brug, rek, sprong, voltige en de vloer.

Het eerste team bestond uit Nout Spijkstra, Daan Westra en Dion Luinge en turnde in wedstrijd 1. Ze turnden alle drie erg sterk waardoor ze de zes andere teams achter zich lieten en een prachtige eerste plek op het podium behaalden. Ook trainster Jose Kramer kreeg een medaille.

In de tweede wedstrijd die erop volgde, kwam team twee in actie. Ondanks de inspanningen lukte het niet om het podium te bereiken. Ze werden 4e.