Vier medailles voor DGC op Fries Kampioenschap turnen in Wolvega

Wolvega - Met maar liefst 10 deelnemers was DGC afgelopen zaterdag aanwezig in Wolvega bij het FK turnen in wedstrijdgroep 4.

Je kon alleen meedoen als je bij de twee voorrondes voldoende punten had gescoord. Voor onder andere Yael van der Veen, Amber Bargerbos, Thirza Miedema, Marit Blom, Estrella Veenstra, Silke Hylkema was dit het geval in. Alle dames op vier toestellen meegedaan: sprong brug, balk en vloer, met elk haar eigen favoriet. Helaas voor de dames werden ditmaal niet voldoende punten gescoord voor een podium.

Daisy Jane Han van der Spoel en Dian van Kuijk turnen deze wedstrijd in dezelfde groep en zijn aan elkaar gewaagd. Ze wisten dat de concurrentie sterk is en zetten beiden hun beste beentje voor. Na vier oefeningen van beide dames kwam Dian in het eindklassement nét iets hoger uit dan Daisy. Met slechts 0.45 verschil werden Dian en Daisy resp. 2e en 3e in hun niveau een vet knappe prestatie van deze twee meiden.

In een ander niveau turnen Yentl Koops en Danielle Brouwer. Ze zaten samen in de groep en coachten elkaar voor en tijdens de wedstrijd. Beide dames gingen met hele verschillende posities het FK in. Yentl 2x op het podium, voelde de druk van de verwachtingen, Danielle, die de eerste wedstrijd niet in de prijzen zat ging dit FK in met het gevoel, meedoen is belangrijker dan winnen.

Toen tijdens de prijsuitreiking bleek dat Daniëlle op nummer drie mocht staan en Yentl op nummer twee waren de trainers door het dolle heen en de meegekomen familie uitzinnig.