Open huis nieuw bedrijfspand Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg

BURGUM – Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg houdt zaterdag 22 juni van 10 tot 16 uur een open huis in het nieuwe bedrijfspan, dat na een ingrijpende verbouwing van ruim een jaar klaar is.

Met It Stee fan ôfskie breidt Sjoerdtje de Haan haar dienstenpakket flink uit en biedt hiermee een zeer compleet aanbod. De Burgumer uitvaartonderneemster was al enige jaren op zoek naar een geschikte bedrijfsruimte. Met de verhuizing naar de Schoolstraat 102 in Burgum is er letterlijk ruimte ontstaan voor nieuwe activiteiten. „Het verzorgen van uitvaarten zal altijd centraal blijven staan, maar we hebben nu ook mogelijkheden om vorm en inhoud te geven aan al die verschillende momenten van afscheid. Denk aan condoléancemomenten, opbaargelegenheid, lezingen, informatiebijeenkomsten, rouwworkshops enzovoorts.”

22 juni de eerste open dag

Sjoerdtje de Haan heeft bij haar verbouwingsplannen bewust rekening gehouden met de karakteristieke elementen van de boerderij. „Niet alleen omdat het een prachtig monumentaal pand is, maar ook omdat het een beeldbepalend gebouw voor het dorp is.”

Het was dus ook niet meer dan logisch om 22 juni het eerste open huis te houden, zodat iedereen het eindresultaat kan bekijken. „In oktober houden we nogmaals een open huis, in een iets uitgebreidere versie.”

It Stee fan ôfskie

Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg neemt de nieuwe afscheidsboerderij vanaf 22 juni in gebruik. It Stee fan ôfskie biedt mogelijkheden voor uitvaarten, maar ook voor bijeenkomsten. „Bijvoorbeeld een afscheidsbijeenkomst, bezinningsmomenten, condoléance, een borrel of bijeenkomst na de uitvaart,” vertelt Sjoerdtje de Haan. „Formeel of informeel, veel of weinig genodigden, klein of groot budget, wij denken met de nabestaanden mee en kunnen een passende ruimte bieden. Een ruimte waar afscheid genomen kan worden van de naaste, in alle rust en eigenheid.”

Opbaarkamers

Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg biedt altijd alle faciliteiten voor een thuisopbaring, maar dat is niet voor iedereen haalbaar, weet de uitvaartonderneemster uit ervaring. Daarom beschikt It Stee fan ôfskie over twee opbaarkamers met een 24-uurs-sleutelsysteem, aansluitend aan een grote familieruimte. Het biedt nabestaanden veel mogelijkheden, vertelt Sjoerdtje de Haan. “Mensen hebben hiermee een eigen plek om elkaar te ontmoeten, even een kopje koffie te drinken of voorbereidingen te treffen voor het afscheid. Met onze opbaarkamers kunnen mensen wanneer ze maar willen hun overleden naaste bezoeken, in een toegankelijke en ontspannen sfeer.”

Meer informatie: www.sjoerdtjedehaanuitvaartzorg.nl