Muzikale afsluiting seizoen CMV Crescendo Drachten

Drachten - CMV Crescendo Drachten sluit haar muzikale seizoen 2018-2019 in stijl af met een aantal concerten en optredens. Tevens zijn leden en leerlingen van CMV Crescendo Drachten te zien en te horen op het theater- en muziekfestival Simmerdeis waar zij deelnemen aan een Open dag van de Federatie Smelneklank en de Lawei.

Nieuwe repetitieruimte

CMV Crescendo Drachten heeft een nieuwe repetitieruimte gevonden. Crescendo is erg blij dat Christian Fellowship Drachten eind 2018 naar aanleiding van een oproep in de Drachtster Courant een uitnodiging heeft gestuurd voor een overleg om eens te komen praten of het kerkgebouw aan de Torenstraat 18 in Drachten ook een geschikte repetitieruimte zou zijn.

Openluchtconcert B-orkest CMV Crescendo Drachten

Zaterdag 22 juni speelt het B-orkest van CMV Crescendo Drachten op het Museumplein in Drachten. Het B-orkest, o.l.v. dirigent Gatze Verbeek, speelt van 15.00 uur tot 16.00 uur o.a. filmmuziek van Floris, Shrek en Starwars, Leef (André Hazes) en Like a Child (met dit werk werd onlangs een 1e prijs behaald op het concours in Drachten).

Het B-orkest, met als basis een harmoniebezetting, bestaat uit een enthousiaste groep spelers, voornamelijk jongeren. Zij spelen al enkele jaren, zijn in het bezit van één of meer hafabra-muziekdiploma’s en zijn hoofdzakelijk ingestroomd via het C-orkest. Het B-orkest speelt in de 5e divisie.

Het B-orkest bestaat op dit moment uit 40 muzikanten en staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Gatze Verbeek.

Slotconcert C-, B- en A-orkest CMV Crescendo Drachten

Traditioneel sluit CMV Crescendo Drachten haar seizoen af met een slotconcert waarin alle drie orkesten een optreden van elk een half uur verzorgen. In het C-orkest spelen met dit concert ook de leerlingen van Crescendo mee. Het concert wordt dinsdag 25 juni gehouden in het kerkgebouw van de Christian Fellowship Drachten aan de Torenstraat 18 en begint om 19.30 uur. Dit concert is ook een mooie gelegenheid de nieuwe repetitieruimte van Crescendo te komen bezichtigen.

De volgende orkesten zullen voor u optreden:

- C-orkest o.l.v. Mariska Boneschankser

- B-orkest o.l.v. Gatze Verbeek

- A-orkest o.l.v. Klaas van der Woude

Open dag muziek op theater- en muziekfestival Simmerdeis

Tijdens het theater- en muziekfestival Simmerdeis is zondag 30 juni 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur een presentatie van muziekdocenten, leerlingen en muziekorkesten. Deze presentatie wordt in samenwerking met Smelneklank (federatie van alle HaFaBra muziekverenigingen in de gemeente Smallingerland) en de Lawei georganiseerd op het terrein nabij de klimpiramide in het Slingepark.