Komend cabaretseizoen in De Lawei

Drachten - Lachen is belangrijk en dat vindt De Lawei ook, daarom heeft de schouwburg ook in seizoen 2019/2020 genoeg cabaretvoorstellingen op het programma staan. Bekende namen zoals Bert Visscher, Daniël Arends en Brigitte Kaandorp komen langs om het publiek luid te laten lachen. Bekijk hieronder een kleine greep uit het cabaretaanbod van De Lawei.

Bert Visscher | Hij wordt vanzelf moe (reprise)

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij je mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar zal hij het ooit leren? Ontdek het donderdag 19 september of vrijdag 20 september vanaf 20.00 uur.

Daniël Arends | Meer van hetzelfde (deel 1)

Daniël Arends is terug met zijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. Je krijgt een vanavond waarbij alles exact is zoals je dat van hem gewend bent. Schurend eerlijk, verbaal agressief, intrigerend en charmant. Deze voorstelling is woensdag 9 oktober vanaf 20.00 uur te zien.

Brigitte Kaandorp | Eh…

De cabaretdiva is ouder en wijzer. De aller wildste frisheid van limoenen is er af, de eieren zijn op en de kinderen zijn het huis uit. Ze lust het leven rauw, met al zijn onverwachte plotwendingen en abrupte zijwegen. Beter dan ooit tevoren weet zij op glansrijke wijze haar reet te redden. Bewapend met haar onverwoestbare humor, haar ontspannen relativeringsvermogen en haar loepzuivere zangstem neemt zij de laatste ontwikkelingen vrijdag 11 oktober of zaterdag 12 oktober vanaf 20.00 uur met je door.

Ernest Beuving | So long Cohen

Leonard Cohen: wie was deze charmante romanticus met zijn prachtige poëtische liederen? Op zijn zolderkamer is schrijver en verteller Bas Steman op zoek naar antwoorden. Tijdens deze zoektocht klinken vele liederen van Leonard Cohen. In de sfeer van het origineel, maar ook in vrije muzikale vertolkingen. Heerlijke muziek, poëzie, humor en ontroering in een oprechte zoektocht naar de diepe ziel van Cohen. Deze voorstelling is vrijdag 22 november vanaf 20.15 uur te zien.

Ton Kas | Best of… Ton Kas

Ton Kas komt met de beste fragmenten uit zijn eerdere drie voorstellingen in Best of… Vers verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Deze voorstelling wordt nog bezopener. Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, psychiaters, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Deze voorstelling is donderdag 26 maart 2020 vanaf 20.15 uur te zien.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.