Veel muziek in Iduna

Drachten - Dit weekend zijn in Poppodium Iduna de volgende activiteiten.

Deltablues en country van Reverend Peyton’s Big Damn Band & Scott H. Biram

Liefhebbers van deltablues, folk en swingende country kunnen vrijdag 21 juni hun hart ophalen in Poppodium Iduna. Zowel Reverend Peyton’s Big Damn Band als zanger/gitarist Scott H. Biram staan bij Poppodium Iduna op de planken.

Reverend Peyton’s Big Damn Band maakt rauwe en swingende countryblues en staat garant voor een geweldige liveshow. De Reverend zelf is één brok energie op gitaar en zingt nog net zo enthousiast en krachtig als in zijn begindagen. Hij wordt bijgestaan door zijn allerliefste Washboard Breezy Peyton en drummer Max Senteney die allerlei emmers en andere trommelachtigen uit de kast trekt.

De Texaanse zanger/gitarist Scott H. Biram omschrijft zichzelf als een Dirty Old One Man Band. Met zijn linkervoet stampt hij het ritme, en begeleid door smerige bluesriffs uit zijn vintage 1959 Gibson-gitaar zingt, jodelt, gromt en preekt hij zich een weg door zijn nummers. Muzikaal combineert hij blues, country en punk, tekstueel gaat het over het truckersleven in de breedste zin van het woord.

Halve finale Kleine Prijs van Fryslân

Zaterdag 22 juni vindt de halve finale van De Kleine Prijs van Fryslân plaats in Poppodium Iduna en is gratis toegankelijk. De Kleine Prijs van Fryslân, een initiatief van Friesland Pop, is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland. Rockband Dawn of Day, Industrial Tanz Metalact Polter, hiphop gezelschap Noorderlicht, psychedelische StonerDoom band Ganos Lal, Waveduo The Wabe en pop-band Delore strijden deze avond voor een finaleplaats.

Desertrock pioniers Yawning Man

Zondagmiddag 23 juni speelt het Californische Yawning Man in Iduna. De band werd in 1986 opgericht en was één van pioniers van de Palm Desert Scene. Zij organiseerden als eerste de generator parties in de woestijn en werden hierdoor invloedrijk voor bands als Queens Of The Stone Age, Fu Manchu en Kyuss. Yawning Man maakt een broeierige sfeer waarbij schurende gitaren en dreigende drums de belangrijkste elementen vormen. De band speelt desert-rock maar laat zich evengoed beïnvloeden door psych-rock, spaghettiwestern-soundtracks, krautrock, hard rock, roots punk, surf en jazz.

Meer info en tickets: www.iduna.nl