Halve finales Kleine Prijs van Fryslȃn 21 en 22 juni

Drachten - Voor de 33e keer organiseert Friesland Pop de Kleine Prijs van Fryslân. Al die jaren heeft de Kleine Prijs hetzelfde belangrijke doel voor ogen: het creëren van optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten. Meer dan dertig acts verspreid over zeven voorrondes in de provincie gingen met elkaar de strijd aan om een plekje in de halve finales. Deze vinden 21 juni plaats in Neushoorn, Leeuwarden en 22 juni in Iduna, Drachten. De deuren gaan beide halve finales open om 19.30 uur. De halve finales van de Kleine Prijs van Fryslȃn zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Tijdens de eerste halve finale van vrijdag 21 juni te Neushoorn zullen zes halve finalisten het podium betreden. GSTRN (Indierock), All over Again (Alternative/grunge/hardrock), Ravenna (Punkrock), Static System (Punkrock) en BOYAKIRA (Genre Neutrale Clown Punk). De juryleden die hun zullen beoordelen zijn: Willem de Vries (Bekend van onder meer Omrop Fryslân, management van verschillende artiesten waaronder Jack Bottleneck en verzorgt bij meerdere festivals de presentatie, Jeroen Toussiant (Bekend van onder meer artist manager bij Electric Hollers, Muziekprogrammeur bij Post Plaza en Tribute festival Bolsward, eigenaar revolution agency en was programmeur aftershow Neushoorn) en Klaas Zijlstra (Bekend als bandleider van verschillende evenementen zoals de night of the heamiel in Bolsward, gitaardocent MEC Muziekschool in Zwolle en hij verzorgt gitaar/zang bij The Beatles Sessions). De presentator van deze avond is: Marianna Klijnstra (Bekend van onder meer het presenteren van Iepen Up, main stage bevrijdingsfestival Fryslân en zij is manager social media van SpareSpace.)

In de tweede halve finale van 22 juni te Leeuwarden betreden de volgende acts het podium: Dawn of Day (Rock), Polter (Industrial Tanz Metal), Noorderlicht (Hiphop), Ganos Lal (Psychedelic StonerDoom), The Wabe (Mystery Wave) en Delore (Nederlandstalige Pop). De juryleden die hun zullen beoordelen zijn: Ebel Jan van Dijk (bekend als producent werkfestival, de jongens van lucht, presentator bevrijdingsfestival Groningen en Lowlands) en Immie Jonkman (bekend als zakelijk directeur oranjewoud, oud communicatie waldrock, oud programmamaker CH2018 en oud zakelijk leider Iduna). De presentator van deze avond is: Eric Ennema (bekend van Omroep Fryslân en heeft in meerdere bands gespeeld waaronder in DRIFT).

Deze halve finalisten zullen met elkaar in de strijd gaan voor één van zes felbegeerde finaleplaatsen van 20 september in het Bolwerk, Sneek. Bij elke halve finale zullen er twee doorgaan en er worden twee wildcards uitgedeeld voor de twee acts die buiten de jury keuze om een goede indruk hebben gemaakt.

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Voor de jurywinnaar én de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals het winnen van een traject bij Hit the North en je stroomt gelijk in naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Lester Blackfield (2018), Katie Koss(2017) Pendants (2016), Abdomen (2015), The Homesick (2014), en Sväva (2013)).