Midzomer concert door het DUO IJlstra García

Beetsterzwaag - In de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag geeft het het DUO IJlstra García zaterdag 22 juni vanaf 16 uur het klassieke Midzomerconcert.

Het duo wordt gevormd door de professionele musici Femke IJlstra (saxofoon) en Celia GarcíaGarcía (piano). Zij geven een klassiek concert met Colores del Sur (kleuren uit het zuiden), Spaanse, Franse en Braziliaanse muziek.

Duo IJlstra-García presenteert een hommage aan componisten in Zuid-Europa, met al een lijntje naar ZuidAmerika: van Franse bravoure in de muziek van onbekende componiste Paule Maurice tot het Spaanse temperament in De Falla's Suite española. Maar ook zijn kruisbestuivingen te horen zoals in Ravel's overbekende Pièce en forme de habanera, Françaix's dansen uit onder meer de Dominicaanse Republiek en Cuba en Milhaud's Brazileira is en regelrechte Samba. Er wordt gefluisterd, gehuild, gedanst en gezongen door de beide dames, die elkaar hebben leren kennen in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.

Femke IJlstra - cum laude afgestudeerd bij Arno Bornkamp in Amsterdam - wordt gezien als één van de meest succesvolste saxofonistes van haar generatie. Publiek en pers waarderen haar veelzijdige en intuïtieve spel. Haar solo- optredens worden gegeven in samenwerking met orkesten in binnen- en buitenland. Zo soleerde ze met het Noord Nederlands Orkest, HET symfonie Orkest, Magogo, Kamerorkest Musica & Filharmonie Noord. Reserveren aanbevolen.

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl.

Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen Concertmenu aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant.