Oudega organiseert derde editie Alle om Slachte Kuier

Oudega (Sm.) - Oudega Smallingerland houdt zaterdag 22 juni de derde editie van haar Alle om Slachte Kuier.

Afgelopen jaar maakten meer dan vierhonderd fanatieke wandelaars kennis met de verrassende wandelpaden in en rondom het dorp tijdens de tweede editie van de Alle om Slachte Kuier in Oudega Smallingerland. Dit jaar hoopt de organisatie op een net zo grote opkomst.

Deelnemers kunnen dit jaar opnieuw kiezen uit drie afstanden: een route van 21, 10 of 5 kilometer, die hen langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidt. De routes zijn dit jaar echter net weer even anders dan tijdens de voorgaande twee edities. Dit keer zal de waterrijke zuidwestelijke kant van het dorp aan de wandelaars voorbij trekken.

Historische wandelpaden

Alle drie de routes voeren de wandelaars over polderdijken, door weilanden en langs het water. Gelegen naast nationaal park De Alde Feanen kent Oudega prachtige groene wandelpaden. De afgelopen jaren werden diverse historische wandelpaden op initiatief van Doarpsbelang Aldegea in oude luister hersteld. Deze smûke paden vormen ook dit jaar de basis voor de nieuwe routes.

Culturele traktaties

Deelnemers worden tijdens de derde editie van de Alle om Slachte Kuier in de watten gelegd door diverse horecaondernemers uit het dorp met lekker hapjes en drankjes. Langs de route kunnen de wandelaars bovendien smullen van diverse culturele en muzikale traktaties. De starttijd van de 21 km route is 10.00 uur. Deelnemers aan de 5 en 10 km starten om 11.00 uur bij MFC De Gearrin.

Aanmelden

Aanmelden voor de wandeltocht kan door een mail te sturen naar wandeltochtoudega@gmail.com.