Donna Gemser uit Gorredijk wint zilver en brons op KPN NK Inline

Gorredijk - Donna Gemser uit Gorredijk heeft dit weekend zilver en brons gewonnen tijdens het driedaagse NK Inline-skaten op de baan en op de weg in Wervershoof en Medemblik.

Bij de kadetten meisjes stond Donna Gemser uit Gorredijk voor team Skate Force aan de start van zes te rijden wedstrijden.

Met Hemelvaartsdag begonnen de kadetten met de 1000 meter series. Alle Skate Force dames gingen door naar de kwartfinales en daarna de halve finales, waar Donna Gemser strandde, en ten slotte de finale. Donna werd 9de.

Na de 1000 meter werd er nog een puntenkoers gereden. Teamgenootje Sanne Oosterwijk en Donna Gemser reden een sterke koers waarin ze na vijf ronden weg konden rijden met zijn tweeën waarin ze door kop over kop te rijden de winnende punten konden pakken. Het peloton haalde in de laatste twee ronden weer in. Donna, die al erg moe was, viel in de laatste ronde hard maar kon de rit uitrijden en behield haar punten en werd tweede achter Sanne Oosterwijk. Het podium werd compleet met Marieke de Vries. Mayke Vriesinga werd vierde. Een clean sweap voor Skate Force.

De tweede dag werden de 500 meter series en een afvalkoers verreden. Donna werd 6de op de 500 meter.

Op de afvalkoers reden de kadetten van Skate Force weer erg goed. Door goed teamwork, samen rijden en opletten konden de dames de wedstrijd bepalen en vonden we ze weer teug op plaats 1, 2, 3 en 4 voor de tweede Clean Sweap op dit NK. Donna behaalde hier een mooie bronzen medaille.

De derde en laatste dag werd het NK decor verplaatst naar het wegparcours. Met een ronde van zo’n 400 meter met een chicane en asfalt een heel ander parcours dan de 200 meter parabolische piste met Vesmaco coating. Hier werden de One Lap en de puntenkoers op de weg verreden. Op de One werd Donna Gemser 15de.

Op de puntenkoers zagen we bij de kadetten meisjes dat de vermoeidheid van 3 dagen wedstrijden parten ging spelen. Desondanks reden de meisjes weer erg sterk en werd er weer podium gereden door Sanne en Mayke (1 en 2) Marieke werd net vierde en Donna stond op plaats 7.

Voor Skate Force een prachtig NK met 21 podium plaatsen. Een groot succes! De kadetten meisjes waren vooral erg sterk en waren op iedere afstand op het podium terug te vinden. Coach Pieter-Jorn Gemser uit Gorredijk: “Top resultaten worden vooral behaald door er samen hard voor te werken. Genoten van de afgelopen maanden die vooral in teken stonden van het NK. Een fantastische team prestatie waarbij er in totaal 21 medailles zijn behaald. Pieken en dalen, overwinningen en valpartijen, teleurstellingen en verbazing. Een NK om bij stil te staan, vooral de kadetten meisjes leverden bijzondere prestaties door op zowel de afvalkoers als de puntenkoers op de baan 1e, 2e, 3e en 4e te worden! Daarnaast ook nog een 1e, 2e en 3e klassering op de 1000.”