Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen

Makkinga - De boerderij van familie De Weerd in Makkinga is maandag 10 juni te bezoeken in het kader van de Open Boerderijdagen.

Dit jaar houdt Campina 31 mei en 10 juni voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen. 69 melkveehouders in Nederland nemen dit jaar deel en openen de vrijdag na Hemelvaart en Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek.

Op de boerderij is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn voor alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar.

De familie woont in het buurtschap Laagduurswoude, tussen Oosterwolde en Makkinga. Het mooie aan het boerenvak is volgens de familie met gezonde blije koeien een veilig en natuurlijk zuivelproduct voor de consument te produceren. De boerderij is deze dag open van 10:00 uur tot 16:00 uur, toegang is gratis. Huisdieren zijn deze dag niet toegestaan. Het adres: Laagduurswoude 4, 8423 VM MAKKINGA.