Griet Kleiterp-Batema 60 jaar actief voor toneel

NIJEGA - Afgelopen zondag kreeg Griet Kleiterp-Batema, in bijzijn van haar kinderen, de gouden STAF-speld met oorkonde uitgereikt.

Voorzitter Jelle Wesselius van Stichting Amateurtoneel Friesland kwam zelf langs om Griet in het zonnetje te zetten. Maar liefst 60 jaar lang was ze erg actief voor de vereniging. Begonnen als speelster in 1959 en daarna meerdere keren in verschillende functies als bestuurslid. Ze hielp mee met decor, aankleding en zo meer. Ze archiveerde alle nieuws rondom de uitvoeringen, maakte plakboeken en fotografeerde ook ieder jaar tijdens de productie.

Ook zorgde ze heel vaak voor de inwendige mens op zaterdagen dat er werd gerepeteerd. Ze bracht dan, samen met haar man Jetse, zelfgekookte snert. Bovendien regelde ze jarenlang de voorverkoop van kaarten. Dit jaar zat ze voor de laatste keer bij de kaartverkoop tijdens de uitvoeringen.

Geboren en getogen in Nijega en ook als echte Nygeasters kozen ze er toch voor om ons mooie dorp te verruilen voor Grou. Van een huis met grote tuin naar een appartement. Dit is ook de reden dat ze gaat stoppen met alle activiteiten hier. Een heel mooi moment dus voor deze, ook voor man Jetse, volslagen verrassing. Uiteraard was er ook nog een prachtig boeket van Toanielselskip Nij Begjin voor deze bijzondere vrouw.