Op naar de 70e KWF-collecteweek in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Van 1 t/m 7 september 2019 vindt de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden. Het collecteteam van KWF in Beetsterzwaag zoekt dringend organisatoren die er ook in Beetsterzwaag een succes van maken.

Alleen al in Beetsterzwaag krijgen elk jaar 24 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie. In de 1e week van september komen in Beetsterzwaag 33 vrijwilligers in actie en wordt huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

Beetsterzwaag in actie voor KWF

KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: „Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Beetsterzwaag. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger voor KWF-collecteteam Beetsterzwaag direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding. ”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. „Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. „Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!

Wie als coördinator wil bijdragen aan het KWF-collecteteam van Beetsterzwaag, krijgt volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via tel. 06 22 51 00 74 of aleeuw@kwf.nl.