Dames Diamonds verliezen, heren Diamonds winnen

Drachten - De dames van Drachten Diamonds hebben zondag 19 mei verloren van Groningen.

Brigitta de Champs begon sterk als pitcher in het veld en zorgde ervoor dat enkele inningen de score van de tegenpartij Caribe op 0 kon worden gehouden. In de 3e inning kreeg het team van Groningen grip op de pitcher van Drachten en opende de score met 6 punten. Het antwoord kwam van de Champs en Sanne Postuma die mooie honkslagen sloegen.De diamonds kwamen daardoor met 3 punten weer in de buurt van de score van Groningen. In de vierde inning volgde er nog een mooie hit van Hester Smit en daardoor kon Kyra Kannegieter het 4e punt binnenhalen. Hierna volgde een dramatische inning waarin Brigitta de Champs haar schouder uit de kom gooide en afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. Daardoor werd de wedstrijd afgesloten met een verlies voor Drachten.

Heren Drachten Diamonds

Ook dit weekend wisten de honkballers van de Drachten Diamonds hun ongeslagen status in de 3e klasse landelijk te behouden. Bij de Eagles uit Deventer werd met 6-8 gewonnen.

De eerste inningen kwamen de Diamonds wat moeilijk op gang, pas in de 4e inning konden ze de 2-0 achterstand ombuigen in een 2-3 voorsprong. Toch lieten ze de Eagles weer terugkomen tot een 4-4 stand in de 7e inning. Pas in de 8e inning, 4-5 voorsprong, en de 9e inning 6-8 werd de winst binnen gesleept. Hierdoor blijven de Drachten Diamonds, samen met de Hazenkamp uit Nijmegen, ongeslagen bovenaan, met beide 6 winstpartijen.

Zondag 26 mei spelen ze weer thuis, op de Sportlaan te Drachten. Om 14:00 uur treden ze aan tegen de Blue Socks uit Veenendaal.