OSG Singelland en CSG Liudger organiseren Schrijversfestival

Drachten - Dinsdag 28 mei wordt door OSG Singelland en CSG Liudger het jaarlijkse Schrijversfestival, met als thema Lezen opent een wereld vol avonturen, gehouden.

Tijdens deze dag worden diverse schrijvers en een illustrator uitgenodigd en tijdens de opening voorgesteld door leerlingen. Het achterliggende doel van het project en het Schrijversfestival is leerlingen te verleiden vaker een boek te lezen.

Inspirerende workshops

Ter voorbereiding op de komst van de schrijvers hebben de leerlingen onder andere boeken gelezen. Elke klas doet deze dag mee aan drie workshops. Tijdens de workshops vertellen de schrijvers over hun werk en maken de leerlingen iets bijzonders met de illustrator. Wat blijft nog een verrassing…

De schrijvers

Dit jaar zijn uitgenodigd Khalid Boudou, Ate Grijpstra, Margje Woodrow, Tineke Meirink (illustrator), Maren Stoffels, Daniëlle Bakhuis en Annejoke Smids.

Khalid Boudou is bekend van zijn boek Het schnitzelparadijs uit 2001, dat in 2005 verfilmd werd door Martin Koolhoven. Ate Grijpstra schreef onder meer het boek Heftig. Margje Woodrow (1975) was jarenlang juf van groep 8. Tegenwoordig schrijft zij spannende jeugdthrillers zoals Verwoest.

Het Schrijversfestival vindt plaats op OSG Singelland en CSG Liudger.