Pieter Alberda nieuwe trainer Wêz Handich-DOW

Drachten - Met ingang van seizoen 2019-2020 is Pieter Alberda de nieuwe hoofdtrainer voor de selectie van Wêz Handich/DOW. Alberda volgt bij de combinatievereniging Ljibbe Kuipers op die -na drie jaar met plezier en succes met de selectie te hebben gewerkt- stopt. Samen met Sjouke Stoker als trainer/coach voor het tweede team is de technische staf voor het komende korfbalseizoen compleet.

De besturen van de samenwerkende verenigingen zijn erg verheugd dat Pieter Alberda volgend jaar met de selectie gaat werken. Met de ervaring die Pieter heeft opgedaan bij clubs als Tietjerk, LDODK en Mid-Fryslân profiteert de jonge selectie van zijn kennis en kunde. Daarnaast beschikken DOW en Wêz Handich met Alberda over een enthousiaste trainer/coach die goed past bij de cultuur van de verenigingen.

Het eerste team van Wêz Handich/DOW speelt in de zaal in de eerste klasse en is op het veld volop in de race om terug te keren naar hetzelfde niveau. Met het kampioenschap van het tweede team op het veld is de stijgende lijn van de selectie zichtbaar en wil men deze komend seizoen onder leiding van Alberda doorzetten.