Regionale kampioenschappen starten goed voor DZ&PC

Drachten - Het einde van het zwemseizoen nadert en dat betekent dat er veel kampioenschappen op de kalender staan. De weekenden van 18-19 en 25-26 mei staan in het teken van de regionale zomerkampioenschappen in Drachten. Voor DZ&PC leverde dit een aantal mooie medailles op. Myrna van Duijven, Senna Hof, Erik Nijholt, Karin Rijkelijkhuizen, Lisanne Hassing en Sander Heinsius behaalden individuele medailles.

Ook bij de estafetteploegen was er nog 3x een zilveren medaille: voor de dames 4x 100 vrije slag, de 4x 100 vrije slag gemend en de 4x200 vrije slag heren.

Volgende week dus het tweede weekend van deze kampioenschappen. In de weken daarna volgen nog de regionale minioren kampioenschappen (voor zwemmers in de leeftijd van 6 tot 12). Na de regionale kampioenschappen is het eind juni nog tijd voor de nationale kampioenschappen, startend met het NK voor junioren/jeugd (NJJK), gevolgd door het Open Nederlandse kampioenschap in Tilburg, afgesloten met het officieuze NK voor minioren op de lange baan in Dordrecht van 1 juli.