Leerlingen Beeldende Vakken OSG Singelland exposeren examenwerk Identiteit in Museum Dr8888

Drachten - In het Museum Dr8888 wordt woensdag 22 mei om 16.00 uur een bijzondere expositie geopend. In het bijzijn van leerlingen, familie en docenten van twee locaties van OSG Singelland wordt het examenmateriaal rondom het thema Identiteit tentoongesteld. Voor het publiek is de tentoonstelling te bezichtigen van donderdag 23 mei tot en met 2 juni.

Voorbereiding

Dit jaar hebben in totaal 18 leerlingen hun uiterste best gedaan op hun Centraal Praktisch Examen Beeldende Vakken: 8 leerlingen van Singelland VHS en 10 leerlingen van Singelland VO Surhuisterveen. Sinds 2 jaar werken beide scholen samen met het Museum Dr8888. In de voorbereiding voor het examen hebben de leerlingen zich laten inspireren door de kunstwerken in Museum Dr8888 en tijdens een excursie naar Amsterdam. „Daar hebben we zowel een rondleiding als workshop gevolgd in het Stedelijk- en Rijksmuseum. Een unieke en mooie samenwerking met Museum Dr8888 waar we heel blij mee zijn. Het is bijzonder dat de leerlingen de kans krijgen om hun werk aan publiek te tonen. Het is een mooie afsluiting van het examenjaar Beeldende Vorming”, aldus docent Beeldende Vakken van de VHS, Wendie Scheeres.

Thema Identiteit

Het thema van dit jaar is Identiteit. De opdracht waarmee de leerlingen werden uitgedaagd was: Maak een autonoom of toegepast werkstuk dat jouw eigen identiteit verbeeldt of maak een autonoom of toegepast werkstuk dat de identiteit van iets of iemand laat zien. „Een boeiend thema, waardoor het soms hele persoonlijke werken zijn geworden”, constateert Jeannette van der Ploeg, docent Beeldende Vorming van VO Surhuisterveen.

De tentoonstelling van leerlingen van Singelland VHS en VO Surhuisterveen is te bezichtigen van 23 mei tot en met 2 juni in Museum Dr8888, Museumplein 2 in Drachten.