Nieuwe foto-expositie in ziekenhuis Nij Smellinghe

Drachten - In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vanaf donderdag 23 mei een nieuwe foto-expositie te zien. De expositie bestaat uit een combinatie van reis- en macrofotografie. Exposant is fotograve Maayke Klaver. Deze expositie is tot begin november dagelijks te bezoeken (in de gang bij de Spoedeisende Hulp en Afnamelaboratorium).

De sfeer ‘schilderen’

Maayke Klaver, woonachtig in Drachten, probeert met haar foto’s de schoonheid van de alledaagse, kleine natuur over te brengen. Haar macrofoto’s zijn dan ook op gewone plekken gemaakt, zoals in de achtertuin, langs de weg in een berm of in een park. „In mijn werk is het overbrengen van sfeer en emoties belangrijk. Ik geef de wereld niet exact weer zoals wij deze met onze menselijke ogen waarnemen. Met licht en kleuren probeer ik de sfeer te ‘schilderen’ en het gevoel van het moment te vangen”, aldus Maayke.

De onderwerpen in haar foto’s krijgen hun eigen wereld. Zo hoopt ze mensen op een kleine reis mee te nemen in deze macrowerelden.

De diversiteit van een land belichten

Door haar fascinatie voor natuur is Maayke Biologie gaan studeren. Ook reisde ze naar meer ongewone plekken, zoals Nepal. In Nepal deed ze onderzoek naar biodiversiteit en heeft ze een tijd met de lokale bevolking geleefd. Maayke: „Met mijn foto’s probeer ik de diversiteit van een land te belichten, de kleurrijke zijde, maar ook de minder mooie zijde. Zo was er in Nepal naast blijdschap ook de aardbeving en armoede.”