Amerikaanse punkrockers Lagwagon in Iduna

Drachten - Lagwagon treedt donderdag 23 mei vanaf 19.30 uur op in Poppodium Iduna te Drachten.

De Californische punkrockers zijn een begrip in de scene. Sinds 1990 maakt dit ensemble een mix van snelle, zeer technische pop-punk, waarmee ze eén van de meest invloedrijke punkbands van de jaren 90 zijn geworden.

Als originators van de typische jaren 90 skatepunk sound staat Lagwagon garant voor een geluid met een hoop lol, sterke melodieuze muziek en live shows waar de energie vanaf spat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lagwagon de eerste band is die door het grote punklabel Fat Wreck Chords (opgericht door NOFX bassist/zanger Fat Mike) is getekend.

In 1992 kwam het debuutalbum Duh uit en hoewel Lagwagon nooit naar commercieel succes streefde hebben ze met het album Let’s talk about Feelings uit 1998 een klassieker in de poppunk en moderne skatepunk afgeleverd. De hit May 16th zat in de soundtrack van het populaire PlayStation spel Tony Hawk’s Pro Skater 2 waardoor de cultstatus van de band wereldwijd groeide. Het succes van de band weerspiegelde de groei van het punkrockgenre in de jaren 90 waarmee ook andere uit California afkomstige bands zoals Rancid, Green Day en The Offspring zijn doorgebroken.

Het laatste wapenfeit van Lagwagon is het enthousiast ontvangen album Hang uit 2014. Lagwagon staat niet bekend als band die veel albums uitbrengt maar als liveband bij uitstek. Tijd voor albums is er dan ook bijna niet als je kijkt naar het tourschema; Lagwagon speelde in een jaar tijd maar liefst 284 liveshows.

Meer info: www.iduna.nl