Eindmanifestatie Cultuurpaspoort

Beetsterzwaag - Basisschool de Paedwizer en School Lyndensteyn gaan donderdag op pad met het Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn. Stichting Historisch Beetsterzwaag heeft een hele ochtend voorbereid in samenwerking met de Friese Milieufederatie als eindmanifestatie van het project.

Meerdere scholen doen mee in het stroomdal en de klas maakt kans op een boottocht over de rivier het Alddjip.

Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn heeft als doel inwoners, maar ook bezoekers aan het gebied en dan met name de kinderen, op een speelse manier bewust te maken van de directe omgeving om zich heen. Kinderen krijgen onder meer informatie over het ontstaan van het landschap waarin ze wonen en de cultuurgeschiedenis van die omgeving. Het is daarom een waardevolle aanvulling op het geschiedenisonderwijs op school.

De manifestatie in Beetsterzwaag vindt plaats van 10.00 tot 12.00 en begint bij de Dorpskerk. Vanaf daar worden verschillende locaties bezocht, waaronder de Tropische kas, het Lycklamahuis en Lyndensteyn. OBS de Skâns uit Frieschepalen zal maandag 20 mei met hun groep 7 en 8 op bezoek gaan bij een boerderij die aan het Koningsdiep ligt, tevens voor dezelfde eindmanifestatie.

Het project is een initiatief van Stichting Historisch Belang Noord Nederland, stichting Beekdallandschap Koningsdiep de Boarn, Toeristisch Netwerk de Friese Wouden en de Friese Milieu Federatie.