Politie zoekt internetfraudeur

Beetsterzwaag - De politie zoekt getuigen die de man op de foto herkennen. De man wordt verdacht van oplichting door internetfraude.

Op zondag 14 april kocht de man via een webshop een kostbare LG Curved Wide Quad monitor gekocht. De man kocht het online met het account van een inwoonster uit Gorredijk. Bij de internetbestelling gaf de koper aan dat hij de monitor zou ophalen vanaf een afhaalpunt in Beetsterzwaag. Via ‘afterpay’ zou het apparaat later betaald worden.

Op 16 april 2019 rond 13.00 uur werd de LG monitor door een man afgehaald. Deze persoon legitimeerde zich en nam het apparaat mee. De webshop kwam erachter dat er mogelijk sprake van fraude was en nam contact op met de vermeende koopster. Zij bleek geen bestelling te hebben gedaan. Onbekenden hadden gebruik had gemaakt van haar account en de monitor op haar naam besteld.

Valse ID

Door de politie is nader onderzoek ingesteld. Het legitimatiebewijs van de persoon die de monitor af had gehaald bleek vals te zijn. Wel had de bewakingscamera opnames gemaakt van de man die het apparaat op had gehaald.

Tips?

Als u tips hebt over deze man, bel dan 0900-8844 (of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000). Zaaknummer: 2019099359