De Passie Burgum komt terug in 2020

Burgum De Passie Burgum komt zondag 5 april 2020 terug.

Door het grote succes van De Passie Burgum 2016 is besloten om hier een vervolg aan te geven. In de Passie Burgum 2020 wordt het lijdensverhaal van Jezus Christus op een moderne manier verteld door spelers, zangers/zangeressen en muzikanten. Het publiek loopt mee naar de drie verschillende locaties, waar de scènes en de liedjes worden gespeeld. Ook wordt een groot verlicht kruis meegedragen.

Thema: liefde, eenzaam en hoop

We leven in een bizarre wereld. Een wereld waarin van alles gebeurt op het wereldtoneel waarvan je denkt: hoe is dat toch mogelijk? Een wereld waarin het vaak niet zo nauw genomen wordt met de waarheid, waarin machthebbers bereid zijn ver te gaan voor hun eigen belang. In de dagen van Jezus was dat niet anders. In de Passie Burgum 2020 volgen we Jezus tijdens zijn laatste dagen op aarde.

Zijn verhaal is een totaal ander verhaal: een verhaal van liefde, een liefde zo krachtig dat miljoenen mensen wereldwijd er niet over uitgepraat raken. Jezus verkondigt liefde, vrede en gerechtigheid en hij verlangt dat iedereen geaccepteerd wordt, juist ook degenen, die eenzaam zijn, die nergens bij horen. Maar hoe liefdevol, puur en indrukwekkend zijn woorden van liefde ook zijn. Hij veroorzaakt onrust. Zo moet ij zelf ook een eenzame weg gaan, zelfs zijn beste vrienden laten het afweten.

Toch is dit verhaal van werkelijke liefde en diepe eenzaamheid tegelijk een verhaal van hoop, van een hoopvol nieuw begin. Dit verhaal van Pasen wordt tijdens de Passie Burgum 2020 op drie locaties uitgespeeld. Een processie, een verstilde tocht zal met het kruis langs deze locaties trekken waarbij een ieder stil kan staan bij de gevoelens en emoties die dit opwekt. Prachtige ingetogen en herkenbare popsongs vormen de rode draad die het lijdensverhaal van Jezus vertellen.

Doe mee met De Passie Burgum

Onder leiding van een regisseur en muzikaal leider wordt De Passie Burgum opgevoerd. Wil je een rol spelen, zingen of muziek maken in De Passie Burgum? Meld je dan aan voor de audities via audities.depassieburgum@gmail.com. Vertel in je mail iets over jezelf, wat je wilt doen en of je al ervaring hebt. De audities voor de spelers zijn maandagavond 16 september 2019. Kijk voor het repetitieschema op www.depassieburgum.nl. Wil je eerst meer informatie voordat je je aanmeldt? In de Stryp in Burgum wordt maandag 20 mei 2019 vanaf 20:00 uur een informatieavond gehouden.

Achter de schermen helpen

Sta je liever niet in de spotlights, maar wil je wel bijdragen aan De Passie Burgum? Dat kan, want ook organisatietalenten worden gezocht, die willen helpen met logistieke zaken en promotieactiviteiten. Lijkt het je wat? Meld je aan via pr.passieburgum@gmail.com.

Website en social media

Op de website www.depassieburgum.nl is aanvullende informatie te vinden. Volg De Passie Burgum ook op Facebook en Instagram.