Gouden jubileumjaar voor Juwelier De Slag

Ureterp - Juwelier De Slag, landelijk gelegen tussen Ureterp en Beetsterzwaag, bestaat 17 mei vijftig jaar en heeft daarom twee hele feestelijke dagen. In Olterterp begon het allemaal met de ouders van Hilde Ferbeek.

,,Voor zover ik mij kan herinneren ben ik altijd al met mooie sieraden bezig geweest. Als jong meisje van een jaar of 14 hielp ik mijn moeder al bij het inpakken. Het is ook mijn moeder geweest die het concept van de winkel heeft neergezet. Waar mijn vader vooral de zakelijke kant van het bedrijf op zich nam, zorgde zij voor een gezellige en hartelijke sfeer.’’

,,Moeder ging graag met mensen om en was oprecht in hen geïnteresseerd, ze was een echt mensen-mens. Dat concept van hartelijkheid en gezelligheid, in combinatie met een prachtige collectie sieraden is nooit veranderd. De collectie mag onder de invloed van de mode voortdurend veranderen; de aandacht voor de klant staat bij ons voorop.”

Uniek

Het bedrijf heeft een unieke formule: het is zowel een juweliersbedrijf als een galerie, gecombineerd met een bijzondere mix van klasse en gezelligheid, op een al even uitzonderlijke landelijke locatie vlakbij Drachten. ,,We krijgen heel veel mensen uit de drie noordelijke provincies. Bezoekers zien het als een uitje en maken er graag speciaal een reis voor. Ze kunnen in alle rust een keuze maken uit de grote collectie die we voeren. Met een vloeroppervlak van 160 vierkante meter mogen we ons zelfs de grootste juwelierszaak van Noord-Nederland noemen.’’

Feest

Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei staan helemaal in het teken van het gouden jubileum. Alleen deze twee dagen zijn er superaanbiedingen, veel korting en een verloting (altijd prijs) van bijna 5000 euro aan prijzen. Verder zijn er special guests en voor iedereen koffie met gebak. ,,Kom niet te laat, want we hebben beide dagen voor de eerste 50 klanten die iets kopen gratis een heerlijke ‘de slag’room taart’’, vertelt Hilde.

Drie generaties

Intussen is de dochter 14 en helpt zij ook in winkel. Of zij de zaak later overneemt weet ze nog niet. Wel vindt ze het net zo leuk als haar moeder toen die zo oud was.