Hoofdmacht TFS pakt belangrijke punten

DRACHTSTERCOMPAGNIE - KV TFS heeft zaterdagmiddag met met 14-11 gewonnen van DIO uit Oosterwolde.

Vanaf het begin waren er kansen genoeg voor beide partijen, maar het afronden bleef schaars in de eerste dertig minuten van de voor TFS belangrijke wedstrijd. Er werd dan ook gerust met een stand van slechts 4-4.

Vanaf de tweede helft leek het tij te keren en wisten beide teams in de eerste minuut de korf te vinden. Opnieuw lukte het De Kompenijsters niet om de voorsprong uit te breiden naar meer dan één doelpunt voorsprong. Elke keer wist DIO weer aan te haken. Na onder andere het vijfde doelpunt van Jitze van der Vlugt en Jilles de Vries werd de stand, met nog tien minuten op de klok, op 11-9 gezet. Het team van trainer/coach Evert Bron kwam nog onder druk te staan door opnieuw aansluitingstreffers van DIO, maar gaf zich niet gewonnen. Monique Postma wist met haar zevende treffer het verschil weer op drie te brengen en hiermee de eindstand op 14-11 te bepalen.

Met deze winstpunten wordt de positie op de ranglijst iets verbetert. Door deze twee punten gaat TFS over concurrent WSS heen. Maar de competitie is nog lang, dus zal nog moeten worden gevochten voor elk belangrijk punt.