Mathijs Grijze tweede op NK turnen in Waalwijk

Gorredijk - Mathijs Grijze is zaterdag 2e geworden bij de Bondskampioenschap 4e divisie in Waalwijk.

Mathijs Grijze en Björn Jonker, senior 7, hadden zich door middel van plaatsingswedstrijden hiervoor weten te plaatsten.

De heren van GV Stânfries Gorredijk begonnen op het toestel voltige. Het favorite toestel van Mathijs verliep zeer soepel zonder grote fouten. Dit is juist weer het minst favorite toestel van Björn maar hij wist wel een zeer strakke oefening neer te zetten.

Op de ringen werd er goed geturnd, zelf Björn zijn zware krachtelement lukte. Sprong en brug verliepen zeer netjes. Op de rekstok wisten de beide heren één van de hoogste scores te behalen door hun strak uitgevoerde uitvoering.

Als laatste en spannendste toestel was het de vloer. Waarbij in de tussenstand al was te zien dat het spannend zou worden wie op het podium zou komen te staan.

Mathijs turnde een goede vloer oefening. Die van Björn viel helaas een beetje tegen door een rugblessure die tijdens het inturnen de kop weer opstak.

De heren mogen onwijs trots zijn op hun behaalde resultaten op de Nederlandse kampioenschap. Björn werd elfde en Mathijs werd met een verschil van 0,050 punt van de nummer één net tweede.