Gorredijk wint van kampioen VENO

Gorredijk vv Gorredijk heeft zondag met 3-2 gewonnen van Veno, de kersverse kampioen van de 3e klasse.

Gorredijk had echter de punten nog hard nodig om zich veilig te spelen. Het team verkeert nog steeds in de onderste regionen en de nacompetitie dreigt.

Gorredijk werd in deze periode door VENO gelijk in het zadel geholpen. Al in de vierde minuut werd de voorzet van de linker kant door een verdediger van VENO in eigen doel gewerkt en was het dus al snel 1-0.

Gorredijk had gelijk de smaak te pakken en amper twee minuten later kon de teller op het score bord al weer verspringen, wederom een voorzet van de linkerkant werd door Milan nog op de paal geschoten. Echter de rebound was voor goalgetter Mart van der Tuin die de bal simpel binnen kon tikken en Gorredijk dus al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong zette.

Het tempo lag aan VENO-kant erg laag en de bezoekers wisten in deze eerste periode ook amper kansen te creëren. In de 23e minuut liet Milan van der Zee na een prima combinatie de bal van zijn voet vertrekken en liet de goalie van VENO kansloos en is de weelde opeens enorm: 3-0.

Met deze stand gaan beide ploegen de rust in echter zoals zo vaak deze competitie startte Gorredijk het tweede bedrijf te slap, het liet zich door VENO terug dringen. In de 54e minuut werd een vermeende handsbal op appelleren bestraft met een penalty en was het opeens 3-1.

VENO liet op dat moment in de wedstrijd zien dat het de terechte kampioen was: het voerde de druk steeds verder op, combineerde er prima op los en het was wachten op het volgende doelpunt. Deze viel in de 68e minuut; vanuit de kluts viel de bal zomaar voor de voeten van een VENO speler en de droge schuiver vanaf de rand 16 zorgde voor de 3-2.

Het werd toen voor de Blauw-Witten billen knijpen in het laatste gedeelte van de wedstrijd, VENO bleef aandringen en Gorredijk kwam er niet meer uit.

Het venijn leek deze wedstrijd in de staart te zitten. Echter de 3-3 werd afgekeurd door scheidsrechter Hazelhoff vanwege vermeend duwen. Met kunst en vliegwerk wist Gorredijk de laatste minuten door te komen en konden de drie broodnodige punten worden bijgeschreven.

Dat echter alle concurrenten ook punten wisten te pakken maakt dat ook volgende week tegen Read Swart ook weer een finale gespeeld dient te worden.