Joyful People wint tweede editie Korenbattle

DRACHTEN - Gospel Choiur Joyful People uit Dokkum is de winnaar geworden van de tweede editie van Korenbattle, een groots zangfestijn in VBG Bethel, zaterdag 11 mei in Drachten.

Het koor nam het op tegen The Lighting Stars uit Ureterp en All for One uit Leeuwarden. De avond stond in het teken van Malawi. Veertig jongeren uit de VBG Bethel reizen hier in de zomer van 2020 naartoe met de organisatie World Servants. De opbrengst van de avond was voor dit doel.

De avond begon met een voorprogramma van het eigen kinderkoor van Bethel. Daarna volgde een spectaculaire opening met alle drie de koren samen. Organisator en bedenker Betty Hoekstra: „Het spektakel zit hem wat mij betreft niet alleen in de show, maar vooral in de saamhorigheid met elkaar. Iedereen wilde zich inzetten voor dit project. Erg bijzonder!”

All for One won deze avond de publieksprijs. Hoekstra: „Persoonlijk was ik juist ook erg geraakt door The Lighting Stars. Zij hebben zelf een lied geschreven over Malawi, speciaal voor onze jongeren. Ik ben dankbaar voor hun mooie bijdrage aan deze avond.”

De opbrengst van de avond is nog niet bekend. Wel heeft de collecte € 519,34,- opgeleverd. De avond is gesponsord door Driestroomhuis Klimop in Drachten.