Patrick Hanenburg op het NK turnen

Beetsterzwaag - Na diverse voorrondes te hebben geturnd bleek dat Patrick Hanenburg, turnend in Beetsterzwaag, zich had weten te plaatsen voor het NK turnen in Waalwijk.

Hij startte op vloer, dit ging prima, maar niet uitmuntend, een 17,90 werd zijn cijfer. Op voltige wist hij prachtige flankjes neer te zetten, maar een 17,35 was nog niet echt een hoge score. Nu was het de beurt aan ringen, een van zijn favoriete toestellen. Hij tuirnde meesterlijk strak en kreeg een 19,2 voor dit onderdeel.

Op sprong scoorde hij een ruime 18 en bij brug wist hij geweldige zwaaien neer te zetten zelfs tot handstand. Ook rekstok beheerst hij als 8-jarige turner al fantastisch. De eerste 10 turners van zaterdag verschilden nog geen punt van elkaar, zo close was het resultaat. Patrick werd heel knap 6e van heel Nederland en ging met een mooie medaille weer naar huis.

De volgende wedstrijd van de jongens die in beetsterzwaag trainen en uitkomen voor stanfries Gorredijk vindt plaats in het weekend van 15 en 16 juni als de toestelkampioenschappen en de teamwedstrijden gehouden gaan worden in Harkema