Wethouder geeft aftrap aanleg kunstgrasveld

Frieschepalen - Op sportpark de Boskdobbe in Frieschepalen ging deze week de schop in de grond.

Het verwijderen van de grasmat op het B-veld is het startschot voor realisatie van een kunstgrasveld. Met de aanpak van de velden hoopt voetbalvereniging SV RWF weer voldoende ruimte te kunnen bieden aan alle eigen teams.

„Door het grote aantal (jeugd)teams in combinatie met het te kleine trainingsveld zagen we ieder jaar al vroeg in het seizoen dat we het trainingsveld niet lang konden gebruiken. We weken dan uit naar andere dorpen of zelfs naar de zaal, niet ideaal,” aldus voorzitter Arwin van der Wier. „Dit is een prachtige ontwikkeling voor onze club, zeker nu we dit jaar ook ons 60-jarig jubileum vieren. “

Als start van de werkzaamheden kwam wethouder Anko Postma de eerste graszoden afsteken. Omringt door de bestuursleden was dit een aftrap voor de diverse werkzaamheden op het terrein. Anko Postma: „Prachtig om te zien hoe een dorp als Frieschepalen toch met man en macht zoveel voor elkaar weet te krijgen. Zowel het bestuur als ook de leden leveren zelf een substantiële bijdrage aan het nieuwe veld. En een mooie samenwerking met ons als gemeente, zo zien we graag dat de kracht van de Mienskip zijn uitwerking krijgt.”