Collecteweek Dorcas: maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei

Drachten – Vrijwilligers van ontwikkelingsorganisatie Dorcas gaan van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei weer op pad om geld in te zamelen voor de projecten van Dorcas in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In Drachten wordt gecollecteerd voor de projecten van Dorcas in Jemen.

In Jemen woedt al vier jaar een allesverwoestende oorlog. Het conflict is moeilijk uit te leggen, maar de dramatische gevolgen snapt iedereen. Rebellen, het leger, Al Qaida en IS zetten het land op slot. De bevolking van Jemen is het slachtoffer van regionale rivaliteit tussen grootmachten Iran en Saoedi Arabië, die door hun hakken in het zand te zetten een oplossing in de weg staan. Werk is er niet, de gezondheidszorg ligt plat, veel scholen zijn gesloten, en het straatbeeld bestaat uit kapotgeschoten huizen. We willen niet toekijken hoe een generatie kinderen verloren gaat aan ontwikkelings- en groeiachterstand.

Dorcas start met het geven van voedselhulp aan families in het door hongersnood en oorlog getroffen Jemen. Veel mensen zijn vanwege het conflict afgesneden van voedselvoorziening en zeer moeilijk bereikbaar. Daarom werkt Dorcas samen met ITDC (International Training and Development Center), een lokale organisatie die al decennialang in Jemen werkt. Samen zetten de organisaties zich in om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met de eerst nodige voedselhulp.

Blijvende verandering

Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. De organisatie moedigt mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. De werkwijze is erop gericht dat mensen op eigen benen kunnen staan en een eigen inkomen verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt hun gevoel van eigenwaarde en zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.