FairPlay certificaat voor vv ONB

Drachten - Voetbalvereniging ONB uit Drachten ontvangt vrijdag 10 mei het FairPlay certificaat van de KNVB en ARAG uit handen van scheidsrechter betaald voetbal Siemen Mulder.

De KNVB is samen met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG een actie gestart voor professioneel scheidsrechtersbeleid bij amateurvoetbalverenigingen. Clubs die voldoen aan de eisen die de KNVB stelt ontvangen de FairPlay certificering, een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een professioneel arbitragebeleid.

Voetbalvereniging ONB uit Drachten heeft zich laten uitdagen en is drie jaar geleden gestart met gerichte aandacht voor de arbitrage. Vv ONB is trots dat het uit handen van scheidsrechter betaald voetbal Siemen Mulder het Fairplaycertificaat mag ontvangen.

In de afgelopen drie jaar heeft ONB op alle fronten aandacht geschonken aan fair play, zowel in de opleiding van spelers, de begeleiding van trainers en leiders als in de opleiding, kwaliteit en zichtbaarheid van de scheidsrechters. Vanaf dit seizoen zijn alle scheidsrechters gediplomeerd, worden alle scheidrechters jaarlijks bijgespijkerd, organiseert de vereniging informatieavonden en stimuleert ONB de overstap van scheidsrechters en assistenten naar de KNVB.

Samen met verenigingen in de regio organiseert ONB opleidingstrajecten die door de KNVB worden verzorgd. Deze contacten tussen verenigingen hebben geleid tot afstemming van beleid en handelen en uitwisselingen van scheidsrechters. Het belangrijkste effect is echter het spelplezier.

Het certificaat wordt uitgereikt door

Siemen Mulder - Scheidsrechter betaald voetbal

Gert-Jan Siebelink - ARAG

Ellen ter Avest - KNVB

Barry Huizinga - KNVB

Aanvang 19:30 uur

Sportpark De Fennen

Noorderdwarsvaart 217

9201 KK Drachten