Verkeerslessen voor de verkeersleerkracht

Drachten - Veilig Verkeer Nederland (VNN) houdt dinsdag 21 mei vanaf 19.30 in samenwerking met Onderwijsbureau Semko een onderwijsavond in Drachten, waarbij leerkrachten aan de slag gaan met verkeer. VNN heeft vele projecten die door basisscholen gratis aangevraagd kunnen worden.

Volgens Anouck Veenstra is het goed om elk jaar projecten met de kinderen te doen, omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen te weinig verkeersoefening krijgen. Het gaat dan niet alleen over de theoretische oefening maar ook over praktische verkeerstraining.

Meindert Tjerkstra van Onderwijsbureau Semko stelt dat niet alle leerkrachten weet hebben van de gratis projecten die VNN aanbiedt. Daarom is er deze onderwijsavond, waarbij we alle leerkrachten uit Fryslan uitnodigen om aanwezig te zijn. De leerkrachten krijgen te horen wat de mogelijkheden zijn.

Veilig Verkeer Nederland zet met name in op educatie. Je kan niet vroeg genoeg met verkeerslessen beginnen. Met name kinderen zijn een kwetsbare doelgroep. Projecten voor de hele basisschool om met name de jongste kinderen te leren om de veiligheid te vergroten.

Opgave kan via de mail: info@semko.nl