Zevende editie Smûk met toptalent van Nederlandse bodem

Nij Beets - Smúk wordt zaterdag 25 mei voor de zevende keeg gehouden.

Wooncentrum S. v.d. Berg en Galerie Aepos (Nij Beets) organiseren voor de zevende keer Smûk. Je zou dit mini-festival het beste kunnen omschrijven als een combinatie van uitgebreid eten met een duurzaam tintje, goede wijn en muziek om naar te luisteren. De locatie is steeds een andere in de nabijheid van het Polderhoofdkanaal tussen Nij Beets en De Veenhoop. Via het water wordt koers gezet naar een verrassende locatie met ditmaal als thema De Dutch Mountains en de volgende artiesten:

Robert Jan Stips, toetsenist van De Nits en nog zoveel meer. Van Supersister, de Golden Earing en de Nits maar ook groot schrijver, componist, muzikant en verteller die onlangs nog een kijkje in zijn keuken toestond in de gelauwerde documentaire In het uur van de wolf. Momenteel on tour met zijn solo programma RjStips SOLO en, heel speciaal, 25 mei van de partij bij Smûk.

Ella and her man: Twee muzikale zielen die elkaar versterken zodra de eerste toon wordt ingezet. De samenklank van haar stem, zijn gitaar en haar trompet geeft het gevoel dat er een groep musici speelt in plaats van een duo. Beroemd in heel Friesland sinds LF2018, toen ze de hoofdrol had in het veelgeprezen stuk Mien Skip. Kortom: toptalent bij Smûk.

Opgave via smuknijbeets@gmail.com.

Kosten: €59,95

Voor meer informatie: www.galerieaepos.nl.