Carrièrecompetitie voor techniekstudenten

Drachten - Woensdag 1 mei start de inschrijving voor dé carrièrecompetitie voor techniekstudenten van MBO, HBO en WO: de High Tech Career Competition.

Zaterdag 25 mei vinden bij hightechbedrijf Resato in Assen twee uur lang speedsollicitaties plaats tussen bedrijven en studenten, gericht op een stage of afstudeeropdracht. Voor studenten is dit efficiënt, want er is veel keuze in korte tijd. Bovendien is de kans groot dat ze na afloop met een stagecontract of afstudeeropdracht naar huis gaan. Inschrijven kan via https://www.icdrachten.nl/htcc-2019.

De 19 hightechbedrijven organiseren de High Tech Career Competition speciaal voor techniekstudenten in Noord-Nederland die serieus werk willen maken van hun loopbaan. En natuurlijk omdat wij het belangrijk vinden dat studenten na hun technische opleiding in Noord-Nederland blijven werken.

Is carrière maken in de hightech je droom? Kom dan stagelopen of afstuderen bij een van hightechbedrijven van Innovatiecluster Drachten.

De bedrijven van Innovatiecluster Drachten presenteren tientallen stages, afstudeeropdrachten en traineeships op elk niveau. Een betere plek om je stage of afstudeeropdracht te kiezen is er volgens Joost Krebbekx, programmamanager van Innovatiecluster Drachten, dan ook niet. ,,Het programma bestaat uit een matchmaking tussen studenten en de mooiste technische stages en afstudeeropdrachten van Noord-Nederland. Voor studenten is dit dus een efficiënt moment, want er is veel keuze in korte tijd. Bovendien is de kans groot dat ze na afloop met een stagecontract of afstudeeropdracht naar huis gaan.’’

Hoe werkt de HTCC?

Twee uur lang vinden speedsollicitaties plaats tussen bedrijven en studenten, gericht op een stage of afstudeeropdracht. Vanaf 1 mei staan de stages en opdrachten op CareerUp en de website van Innovatiecluster Drachten. ,,Studenten kunnen zich inschrijven via onze website en meteen de stages en afstudeeropdrachten bekijken. Hoe eerder je je inschrijft, des te groter de kans dat je terechtkomt op de stageplaats van je dromen’’, aldus Krebbekx. Natuurlijk kunnen studenten zich inschrijven voor meerdere stages, want tijdens de sollicitatiegesprekken wordt uiteindelijk de keus gemaakt.

Waarom de HTCC?

Omdat het belangrijk is dat studenten na hun technische opleiding in Noord-Nederland blijven werken organiseert Innovatiecluster Drachten de HTCC dit jaar voor de tweede keer. Krebbekx: ,,We willen laten zien welke prachtige mogelijkheden er zijn voor een technische carrière. We hopen zo niet alleen de relatie tussen onze bedrijven en opleidingen te verstevigen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan behoud van technische talenten voor Noord-Nederland.’’ De HTCC is onderdeel van het Noordelijke programma van de landelijke Dutch Technology Week van 20 tot en met 25 mei.

Innovatiecluster Drachten

Innovatiecluster Drachten is een samenwerking van negentien hightechbedrijven in Noord-Nederland. Circa 3.800 medewerkers werken aan producten en diensten in meer dan 100 landen en leveren bovendien jaarlijks 50 productinnovaties.

High Tech Career Competition

Datum: zaterdag 25 mei 2019

Tijd: 10.30 tot 12.30 uur

Locatie: hightechbedrijf Resato International, Duitslandlaan 1 in Assen.