Marathon levert ruim 4500 euro op voor SKOV

Drachten - Tijdens de 24-uursmarathon bij hockeyclub De Graspiepers, is afgelopen weekend 4550 euro opgehaald voor de Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV).

De dag dat alle verenigingen van de Sportlaan Open Dag hielden, begon bij hockeyclub De Graspiepers een 24-uursmarathon. Vierentwintig uur hockeyen voor het goede doel.

Net als bij de voorgaande editie, twee jaar geleden, was de Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV) het goede doel. Dus gezonde kinderen hockeyen voor kinderen die ernstig ziek zijn. In deze 24 uur speelde het 24-uursteam, bestaande uit A- en B-jeugdleden, wedstrijden tegen verschillende tegenstanders waarbij deze teams een sponsorbedrag betaalden. De organisatie van dit evenement was in handen van het jeugdbestuur, eveneens A- en B-jeugdleden.

De marathon begon zaterdag 20 april om 12.00 uur, na een feestelijke opening, met een wedstrijd tegen jongste jeugdleden en zondag 12.00 uur eindigde de laatste wedstrijd. Door deze wedstrijden en diverse andere acties gedurende deze 24 uur kon een cheque van 4550 euro worden uitgereikt aan SKOV-vrijwilligster Sanne Hageman.