KV Drachten-Van der Wiel wint van Oerterp-VKC

Ureterp - KV Drachten/Van der Wiel heeft met 12-14 gewonnen bij en van Oerterp/VKC.

Na een korte pauze traden de teams in de 1e klasse B weer aan voor de tweede helft van de veldcompetitie. Oerterp/VKC ontving koploper Drachten/Van der Wiel. Het was de vraag op zaalkampioen Drachten de goede lijn op het veld kon doortrekken. Drachten deed wat het moest doen en won verdiend met 12-14.

Coach Michel Daling had niet veel veranderd aan de succesvolle zaalopstelling. Slechts een paar wijzigingen vanwege ziekte konden worden genoteerd. Iedereen leek weer even aan de buitenomstandigheden te moeten wennen. Het werd geen grootste vertoning van beide partijen. Wind, een ouderwets groot veld, een achterverdigend Oerterp en een prima reboudend Drachten waren de ingrediënten die voor de uiteindelijke magere 12-14 score zorgden.

Drachten leek wel het meest last te hebben van de omstandigheden en kwam daardoor nooit echt in het spel en dus ook niet los van de taaie tegenstander. Oerterp bleef scorend goed bij. De ruststand van 8-9 was dan ook niet meer dan een logisch gevolg van de strijd tussen beide ploegen. Scheidsrechter Bert Blauw deed het als vanouds goed.

De tweede helft was van hetzelfde kaliber als de eerste. Drachten had wel een heel laag rendement op de doelpogingen maar liet Oerterp ook niet tot winnende scores komen door een steeds goed verzorgde rebound. Dat laatste gegeven maakte dan ook dat Drachten geen moment echt in de problemen kwam en uiteindelijk winnend kon afronden. Iedereen was bij Drachten tevreden met de wedstrijdpunten en ook het feit dat vrijwel iedereen weer scoorde.

Volgende week wacht voor Drachten Quick’21. Winnen is het enige devies. Belangrijk is dan ook het resultaat van De Wâlden tegen CSL. Mocht De Wâlden deze wedstrijd winnen dan kan Drachten, bij eigen winst, de titel nauwelijks nog ontgaan.

De scores voor Drachten:

Larissa Braam 3, Jennie Terpstra 2, Jelmer Faber 2, Milan Mulder 2, Ilse v.d. Meulen 2, Wilfred Oostra 2, Welmoed Bauer 1.