Paasweekend van Diamonds Drachten

Drachten - De honkballers van Drachten Diamonds ontvingen Paaszondag ontvingen de Red Caps uit Leusden op het veld aan de Sportlaan te Drachten.

Met een 0-0 begin na de eerste inning, was het voor startende werper Sven Gall een prima debuut op de pitcherheuvel. Dit trok hij ook in de 2e en 3e inning goed door, maar door enkel foutjes aan Drachtster kant, hadden de Diamonds, op een honkslag van Alex van der Molen na, aan slag nog niets laten zien, stand 1-3 achter. In de 4e inning werd het door een hit van Benny Mintjes 2-5.

Pas in de 5e inning waar reliefpitcher Ronald Rijkeboer startte met 3x 3-slag te gooien, werden ook de knuppels van de Diamonds eindelijk wakker. Honkslagen van Danny Bleeker, Ronald Rijkeboer, Niels Alberts, Benny Mintjes en een tweehonkslag van Joost Alberts bracht de voorsprong terug naar 7-5. In de 6e en 7e inning, bleven de Caps scoren door enkele honkslagen en wederom fouten van Drachten. Maar met honkslagen van Jasper Peeters(2x), Danny Bergsma, Niels Alberts en tweehonkslagen van Niels Alberts en Mick Niekerk kwam de stand op 14-9. In de 8e inning kwamen de Red Caps, door drie honkslagen weer terug tot 14-12 en de spanning bleef stijgen. In de laatste, dus 9e inning sprokkelde de Caps en nog een puntje bij, maar de gelijkmakende slagbeurt van Drachten was door de 14-13 voorsprong niet eens meer nodig. Door deze 3e opeenvolgende winstpartij blijven de Drachten Diamonds ongeslagen aan kop, in de 3e klasse landelijk.

Zondag 05 mei spelen de Diamonds uit, tegen WSB in Apeldoorn. Zondag 12 mei as zijn de Diamonds weer te bewonderen op de Sportlaan in Drachten. Dan spelen ze om 14:00 uur tegen de Rhinos uit Arnhem.