Activiteitenladder Bibliotheek mei 2019

Drachten - In de maand mei worden in Bibliotheek Drachten de volgende activiteiten gehouden.

Maandag 6 mei Cursus: Leer werken met de DigiD

Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van een uitkering, het doorgeven van een verhuizing; alles moet via internet en overal moet u inloggen met een DigiD. De cursus Leer werken met de DigiD helpt u op weg, zodat u voortaan allerlei overheidszaken zelf via internet kunt regelen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.

start maandag 6 mei / 13.30 – 16.00 uur / gratis, aanmelden noodzakelijk

Woensdag 8 mei Walk&Talk – Koffiepauze voor werkzoekenden

Bij de maandelijkse koffiepauze Walk&Talk is iedereen die op zoek is naar (ander) werk van harte welkom. Ontmoet andere werkzoekenden en ontvang van elkaar praktische tips en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. Ook is elke maand een gastspreker die je tips geeft over onderwerpen als LinkedIn, het belang van netwerken, een goed cv en meer.

10.30 – 12.00 uur / gratis, aanmelden gewenst

Donderdag 9 mei Cursus: Natuurfotografie

Heb je het idee dat jouw natuurfoto's beter kunnen en je meer uit je camera kunt halen? Volg dan de tweedelige cursus Natuurfotografie van fotograaf en docent bij de Fotofabryk Pieter Postma en leer kijken als een echte natuurfotograaf.

Tijdens de eerste bijeenkomst van donderdag 9 mei geeft Postma uitleg over de techniek van je camera in combinatie met natuurfotografie. Hierna breng je de theorie direct in praktijk en maak je zelf op locatie natuurfoto’s die donderdag 23 mei worden besproken.

Deze cursus Natuurfotografie is geschikt voor zowel beginners als de iets gevorderde fotograaf. De cursist moet de beschikking hebben over een digitale compact camera of een digitale spiegelreflexcamera.

start donderdag 9 mei / 19.00 – 21.00 uur / leden €30,- niet-leden €35,-

Zaterdag 11 mei Repair Café

Kapotte spullen weggooien? Mooi niet! Voortaan kom je met een defecte stofzuiger, een pop met maar één been of een oude radio naar het Repair Café. Elke tweede zaterdag van de maand staan deskundige vrijwilligers, zoals elektriciens, ICT-ers, een naaister en een poppendokter, voor je klaar om je te helpen met repareren. Het Repair Café is gratis, je betaalt alleen de kosten van het gebruikte materiaal.

13.00 – 16.00 uur / gratis

Zaterdag 18 mei Workshop Dûnsje mei Tomke (2+)

Bijna elke peuter en kleuter wil graag bewegen op muziek. Kom en dans mee met Tomke en Danswil. Toffe muziek en leuke moves voor peuters, kleuters en andere wiebelkonten. Willy van Assen van Danswil geeft een dansworkshop met Tomke.

De workshop sluit aan bij het thema van Tomke in 2019, zintuigen (proeven, voelen, ruiken, horen, zien & dansen!).

10.30 – 11.00 uur / leden €3,- niet-leden €4,-

Dinsdag 21 mei Leen een Fries : In het spoor van de Hannekemaaiers

Jacob van der Weij - voorzitter Hannekemaaierscommissie Bakkeveen - neemt je graag mee voor een korte of lange wandeling over de historische weg langs het Hannekemaaiers gedenkteken in de buurt van Bakkeveen. Er wordt een stukje gelopen van de route die de Hannekemaaiers van Westfalen naar Friesland aflegden. Ondertussen vertelt Jacob over de geschiedenis van de Hannekemaaiers en het landschap waar zij door heen trokken.

Leen een Fries

Jacob is ook te leen op www.leeneenfries.nl, het platform van de Friese Bibliotheken. Heb jij zelf ook bepaalde kennis of een bijzondere hobby waar je over wilt vertellen of lijkt het jou leuk om iemand anders te lenen via de website? Neem eens een kijkje op Leen een Fries. De activiteiten van Leen een Fries zijn kleinschalig en kosteloos.

19.00 – 20.30 uur / locatie: De Slotplaats Bakkeveen / gratis, aanmelden gewenst

Woensdag 29 mei Workshop: Spelen met Boek & Muziek – Tomke (2+)

Hinke Schwering-Strien van het Muziekbeestje verzorgt de workshop Spelen met Boek & Muziek. Tijdens deze workshop kunnen kinderen op een speelse manier genieten van het samen muziek maken en maken ze samen een muzikale reis door een boek. Tijdens deze workshop staat een verhaaltje van Tomke centraal. Er worden liedjes gezongen, de kinderen maken muziek met verschillende kleine instrumenten en natuurlijk kunnen kinderen bewegen op de muziek.

15.30 – 16.00 uur / leden €3,- niet-leden €4,-

In overleg Cursus: Klik&Tik

Iets kopen, informatie zoeken, een bankbetaling doen of een vakantie boeken. Dat gaat steeds vaker via internet. Klik&Tik is een één op één cursus voor mensen die geen óf heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. In overleg worden datum, tijdstip en inhoud bepaald. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Birgit Wienert via 0512 512680 of bwienert@bibliotheekdrachten.nl.

datum in overleg / tijd in overleg / gratis, aanmelden noodzakelijk