Roemeense brandstofsteler in Wijnjewoude aangehouden, twee anderen ontsnapt

Wijnjewoude - De politie heeft een 43-jarige man uit Roemenië aangehouden die meerdere jerrycans vol diesel had gestolen. Dit gebeurde dinsdagavond om 22 uur op de Weinterp in Wijnjewoude.

Buurtbewoners hadden een witte bestelbus met Bulgaarse kentekenplaten verschillende opritten zien opgaan en namen daarop contact op met de politie. Ook zetten buurtbewoners de bus klem op een oprit.

Tegelijkertijd kreeg een andere politieauto een melding van een verdachte situatie op de Swynswei in Nij Beets. Iets eerder op de dag was de witte bus daar op een bedrijventerrein gezien. Ter plaatse ontdekte de politie dat er diesel uit een graafmachine gestolen was.

Twee mannen ontsnapt, één aangehouden

Vanwege deze verdachte situatie had de politie genoeg redenen om de personen in de bus aan te houden. In die bus troffen zij inderdaad meerdere jerrycans met diesel. Het lukte de politie om een Roemeense man aan te houden, twee andere mannen waren er te voet vandoor gegaan. Een uitgebreide zoektocht (o.a. met een politiehond) leverde niets op.

De man is ingesloten in het cellencomplex te Leeuwarden voor verhoor en onderzoek. De Bulgaarse bus is in beslag genomen en afgesleept.