Afscheidsconcert organist Sander van Marion

Drachten - Sander van Marion neemt woensdag 1 mei vanaf 20 uur in de Grote Kerk van Drachten afscheid van zijn carrière als concertorganist.

Thema van het concert is De wereld rond in 60 jaar. Een veelzijdig programma met werken van componisten uit vele landen.

Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is hij een veelgevraagd musicus. Concertreizen brachten hem op vele bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Een groot aantal lp’s, cd’s en dvd’s is in de loop der jaren verschenen. Karakteristiek is zijn registerkeuze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren, zijn lichte, sprankelende speeltrant en zijn improvisatietalent, waarbij gevoel en sfeer een belangrijke rol spelen.

Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel. Hij is onder meer één van de weinige Nederlandse organisten met de gouden onderscheiding Médaille d’Or, hem verleend door de Société Arts-Sciences-Lettres te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.