DeWolff, Erwin Javaband, Rapper Donnie en Rondé spelen In De Tuin

Drachten - Poppodium Iduna heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de nieuwe festivalserie In De Tuin.

Zoals vorige week gemeld gooit Poppodium Iduna de festivals in het Thalenpark over een nieuwe boeg. Het rock/blues festival Jûn fan Peije, dancefestival Dencity en Popcity krijgen vanaf dit jaar een ander gezicht, een iets andere planning én een nieuwe naam. Onder de festivalnaam In De Tuin organiseert Poppodium Iduna drie gratis festivals met ieder een geheel eigen karakter in het Pinksterweekeinde van vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Vrijdag 7 juni vindt Rock in de Tuin plaats, op de vooravond van Peije Dei met aandacht voor rock, blues en verwante stijlen. De eerste bevestigde namen voor de openingsavond van het nieuwe festivalweekend zijn rocksensatie DeWolff, bluesveteraan Erwin Java band feat. Phil Bee, Britse Bluesgitarist Matt Schofield en Rock’n Roll formatie Raw Medicine.

Zaterdag 8 juni is het tijd voor het dance- en urban festival Dance in de Tuin. Hiervoor zijn in elk geval al gecontracteerd rapper Donnie, dance-acts Phalerieau & Alainde Lon, Dirrty Berry en Girls Love DJ’s.

Zondag 9 juni vindt op hetzelfde veld popfestival Pop in de Tuin plaats, waar naast gerenommeerde popnamen meer aandacht geschonken zal worden aan regionaal talent in de vorm van een tweede podium. Pop in de Tuin is onderdeel van de Drachtster Culturele Zondagen. Op het affiche staan in ek geval de namen van indiepopband Rondé, reggaeband en Bob Marley tribute Rootsriders, soulzangeres Sabrina Starke en hiphop electro trio Het Gezelschap.

De volledige line-up wordt de komende weken bekend gemaakt via www.festivalindetuin.nl