Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

Drachten - Drachtster Boys HR Piping VR1 heeft dit weekend met 3-4 gewonnen van Os Lusitanos VR1.

Vooraf waren alle scenario’s bekend. Eén ding was overduidelijk: Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu, de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed wat zij moesten doen door te winnen van Team Alkmaar. Voor de vrouwen van Symen Abe Hoekstra betekent dit geen nacompetitie en dat is voor het eerst sinds jaren.

Natuurlijk komt dat hard aan bij de meiden en staf. De andere kant gebiedt te melden dat het team zich van een schier onmogelijke 9e plek terug heeft gevochten naar een 5e plek met maar 1 punt achterstand op de nummer 4.

Het wordt nu even uithuilen, maar ook snel weer verder. Verder met doortrainen, inpassen nieuwe speelsters en naar de MidsimmerCup.

Dan nog even over de wedstrijd tegen Os Lusitanos. Al na één minuut lag de bal in het mandje door een voorzet van Jessie Prijs die werd binnen geschoten bij de tweede paal door Anita Vellema. Marleen Reenders schoot voor rust uit een vrije trap de 2-0 binnen en na rust onderstreepte Aruni Westerhout haar goede vorm door op aangeven van Jessie Prijs de 3-0 en de 4-0 te maken. Dat daarna Os Lusitanos nog terugkwam tot 4-3 lag zeker ook aan het gebrek aan concentratie bij Drachtster Boys HR Piping VR1. Marlous Pieete (1-4), Moudou Bouchra (2-4 en 3-4)

Goed om Karin Beverwijk weer te zien, de mede-oprichtster van de Eredivisie Zaalvrouwen. Zij was speciaal met haar Os Lusitanos naar Drachten gekomen om sfeer te proeven.

Gele kaarten: Sieta de Vries

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Mellanie Elzinga, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

Selectie Os Lusitanos: Soraya Wong A Liem, Suzanne Marees, Sophie Ouwehand, Marlous Pieëte, Bouchra Moudou, Gilianne Louwaars, Latoya Mitchell en Nathalia Santiba en Maggy Kemmenaar.