Martini Jongenskoor maakt succesvolle start in Drachten

Drachten - Het bekende Martini Jongenskoor uit Sneek repeteert sinds deze maand op de maandagen in de Grote Kerk in Drachten.

Maandag 8 april was er gelegenheid voor jongens en meisjes om een repetitie mee te maken. De open repetitie werd verzorgd door artistiek leider van het koor, Trevor Mooijman. Ook was de zangdocente Sippie Broersma uit Sneek aanwezig, die ook een deel van de maandagrepetities zal verzorgen.

Ook mannenkoor

Het Martini Jongenskoor is onderdeel van Stichting Martini Koorschool Sneek, dat is opgericht in 1995. Bij de Koorschool hoort ook een mannengroep, die vaak samen met de jongens uitvoeringen verzorgt. In de nabije toekomst hoopt de stichting ook (weer) een meisjeskoor te kunnen starten.

Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong. In de passietijd wordt op diverse podia in Nederland medewerking verleend aan uitvoeringen van Bachs’ Matthäus Passion. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs).

De Martini Koorschool is bedoeld voor enthousiaste zangers (jongens, meisjes en mannen) die op hoog niveau willen zingen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de artistiek leider via trevor@mjks.nl of 06 40708655.

Meer informatie op: www.mjks.nl