Femke Koster op herhaling in finale Miss Beauty Friesland

Drachten - Femke Koster uit Drachten is opnieuw doorgedrongen tot de finale van Miss Beauty of Friesland, zondag in het Fries Congrescentrum Drachten.

De 21-jarige geboren en getogen Drachtsters studeert op ROC Friese Poort in Leeuwarden voor apothekersassistente. Vorig jaar haalde ze al de finale van Miss Beauty of Friesland en dit jaar mag ze het hele avontuur nog een keer meemaken.

,,Tot een paar jaar geleden had ik er nooit aan gedacht om aan zoiets mee te doen, maar ik ben heel blij dat ik dat wel gedaan heb’’, zegt Femke. ,,Ik heb heel veel geleerd, heel veel leuke uitjes en trainingen gehad en sta nu een stuk sterker in mijn schoenen. Eén van de leukste dingen aan de verkiezing vindt ik dat je in één keer een hele hoop vriendinnen erbij hebt. Missverkiezingszusjes zijn de beste vriendinnen die je je maar kan wensen.’’

De finalisten van vorig jaar spreken elkaar nog regelmatig vertelt Femke. ,,We hebben nog steeds een groepsapp en we vragen advies aan elkaar over de meest uit een lopende onderwerpen. We steunen elkaar door dik en dun. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten, maar de organisatie is super goed geregeld en je wordt heel goed en liefdevol begeleid tijdens het hele traject.’’

Samen met de andere deelneemsters aan Miss Beauty of Friesland probeert Koster geld op te halen voor de LINDA.foundation, om gezinnen in Nederland te helpen die het krap hebben. Vorig jaar scoorden de finalisten van de provincie Friesland in totaal 4469 euro. De actie steunen kan via één van de finalisten of direct op de website van de LINDA.foundation.