Celine Scheer finaliste bij Miss Beauty Friesland

Drachten – Céline Scheer (23) uit Drachten is uit ruim honderd aanmeldingen gekozen om zondag in de finale te staan van Miss Beauty Friesland.

De winnaressen mogen Friesland vertegenwoordigen tijdens het landelijke traject. Celine Scheer: ,,Ik heb de afgelopen drie jaar meegeholpen met de visagie voor de Friese finales en dit jaar wilde ik kijken hoe ver ikzelf in dit avontuur kon komen.”

Het traject heeft een vol programma. Fotoshoots, catwalktrainingen, bezoekjes aan radio en tv. Daarnaast zetten de finalisten zich in om geld in te zamelen voor de LINDA.foundation. ,,De catwalktrainingen vind ik het allerleukst. Ik voel me erg thuis op het podium. Als ik mijn hakken aantrek en mijn loopje mag presenteren, voel ik me sterk. Een echte power vrouw.”

,,Naast mijn nieuwsgierigheid naar hoe ver ik dit kan schoppen, heb ik besloten hieraan mee te doen om te bewijzen dat een missverkiezing meer is dan alleen leuk lachen en galajurken dragen. Een missverkiezing is namelijk een hele mooie mogelijkheid voor jonge vrouwen om persoonlijke groei te ervaren. Wij zijn hier alle 34 begonnen met onze eigen onzekerheden en ons eigen verhaal. Ondanks dat we nog maar drie weken onderweg zijn, hebben we elkaar veel beter leren kennen en we hebben gigantische sprongen gemaakt. Door je kwetsbaar op te stellen, eerlijk te zijn tegen jezelf en te erkennen dat je onzekerheden hebt, weet je waar je naartoe kunt werken en dan ga je dingen leren. Daar zou ik heel graag een voorbeeld in willen zijn voor anderen. ”

Wie Céline wil helpen om de titel te winnen kan dat tot zaterdag middernacht doen door Poll Friesland Celine te SMS’en naar 3010 (1,10 euro per bericht).